Forsiden
Neils matkurs

Neil Lupton ønsker velkommen til matkurs for bedrifter og privatpersoner

 

Hei! Jeg er Neil, skotten som ble Finnmarking! Jeg elsker mat og matlaging, og har hele livet jobbet med mat. Jeg er levende opptatt av lokal mat og småskalaproduksjon, og Varanger Lam er et av mine konsepter. Jeg har også jobbet med utvikling av gode måter å tilberede fisk.

Min lidenskap er å utvikle nye retter basert på gode lokale råvarer og urter. Jeg har massevis av egenutviklede oppskrifter, og har i årenes løp utviklet nye teknikker for oppbevaring og tilbereding av mat, bla innen vakuumering.

Trivselen er på topp når jeg får dele mine kunnskaper og erfaringer med andre. Jeg har lang erfaring i å utvikle kurskonsept både for næringsliv og privat, og kan nå tilby kurs i

«Bruk av lokalmat hjem og i næringsutvikling»

Kurset kan tilpasses deres organisasjon, bedrift eller en gruppe personer.

Kurset tilpasses målgruppen og vil være interessant både for privatpersoner som ønsker å utvide sine kunnskaper, og bedrifter som ønsker å utnytte lokalt råstoff på en spennende og effektiv måte. En organisasjon eller bedrift må stå for organiseringen av kurset. Kurset kan hvis det er ønskelig avsluttes med et måltid der en rekke retter som er tilberedt på kurset selges som restaurant aften eller i forbindelse med et eller annet arrangement og på den måten tjene inn noe av kursets kostnader.

Kursene kan avholdes der dere holder til, gjerne i tilslutning til festivaler eller andre lokale arrangementer. Kursene krever tilgang til godkjent kjøkken.

Vi tilbyr også kurs i våre lokaler på Krampenes for et mindre antall personer.

Kursets innhold for bedrifter:

  • Hvordan lokalmat kan brukes som næringsutvikling  
  • Menyskrivning
  • Tilbereding av eget eller innkjøpt lokalt råstoff så som
    • Lam
    • Reinkjøtt
    • Tradisjonelle retter av rein og lam
    • biprodukter som merfi, gompos, lammerull etc.
    • Hvit fisk
    • Rødfisk
    • Skalldyr
  • I tilberedingen tilbyr vi opplæring i bruk av
    • Lokale urter, poter og grønnsaker
  • Finpartering av slakt til bruk i gourmetmat produksjon
  • Opplæring i vakuumering
  • Opplæring i bruk av dampovn (konveksjonsovn)
  • Opplæring i Sous vide (tilbreding av vakumerte produkter i konveksjonsovn på lave temperaturer)

Hvis kursets målgruppe er privatpersoner vil det bli lagt vekt på tilbereding av småretter med lokalt råstoff og servere dette som Finnmarks tapas, se egen meny.

Kursene kan avholdes der dere holder til, i tilslutning til festivaler eller andre lokale arrangementer. Kursene krever tilgang til godkjent kjøkken.

Vi tilbyr også kurs i våre lokaler på Krampenes for et mindre antall personer.

Priser

Pris pr dag kr. 9 500 for inntil 12 personer.
Utgifter til råvarer, reise og opphold kommer i tillegg.

Ta kontakt for nærmere avtale Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Sist oppdatert mandag 21. februar 2011 21:21
 
Kopirett © 2017 Varangermat – Luptons Kompetanse AS. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.